Historia

Äpplen

Hälleforsnäs tandhälsovård är ett familjeföretag. Grundat av tandläkarna Gustav och Leif Borg. Den senare är född och uppvuxen i Mellösa. Han arbetar sedan 35 år i Mölndal utanför Göteborg på Mölndals tandhälsovård.

Skylt

I december 2007 såg vi en annons om att en tandläkarmottagning i Hälleforsnäs stod tom och det söktes i första hand en ny tandläkare till orten. Mottagningen har sedan urminnes tider drivits av landstinget Sörmland. Leif har själv gått som patient i lokalerna.

Stor frustration spred sig på bygden när tandläkarmottagningen lades ned och i 1:a majdemonstrationen 2008 krävde folket att tandläkaren skulle få bli kvar. Bruksborna kände sig svikna av landstinget.

Skyltmontering

Efter att ha besökt lokalen följde sedan en tids funderingar kring vilka möjligheter och vilka begränsningar som fanns med att öppna en mottagning i Hälleforsnäs. Vi fick snabbt kontakt med Anna Karin Andersson, som drev Hälsokällaren Massage och Kroppsvård. Då hon var intresserad av en ny lokal och vi båda tyckte att lokalen var lite för stor beslutade vi oss för att dela på den. Detta visade sig senare vara ett mycket spännande koncept och uppskattat av våra patienter.

En helrenovering genomfördes av lokalerna för att möjliggöra vår vision om att bedriva modern och kvalitativ tandvård. Till vår hjälp hade vi lokala mycket skickliga hantverkare. I augusti 2008 stod mottagningen klar och en invigning hölls under pompa och ståt. Många nyfikna tog sig till invigningen. Så även en rad lokala medier i form av Hälleforsnäs Allehanda, Folket och Eskilstuna Kuriren.

Katter

Mottagningen är en systerklinik till den etablerade mottagningen Mölndals tandhälsovård som grundades av Leif Borg tillsammans med kollegan och längdhopparen Stig Fässberg. Leif är som sagt född och uppvuxen i trakten och bor på somrarna på sina föräldrars torp utanför Mellösa. Sonen Gustav är klinikchef och ansvarar för den dagliga driften. Till kliniken har vi knutit tandhygienisten Anna-Karin Waller. Hon har tillsammans med sin man, tandläkaren Bengt Waller, framgångsrikt drivit mottagningar i Vingåker och Julita. I receptionen arbetar ännu en Anna-Karin, den här gången med efternamnet Andersson.

Vi kan nu stolt konstatera att Hälleforsnäsborna återigen har fått sin egen tandhälsovård. Med tillförsikt ser vi framåt, för bruksbornas tandhälsa.